Black Carbonara Swan


20140125-154818.jpg

“Cand vii inspre casa, intra te rog pana la Lidl si cumpara niste paste. Pai nu stiu, integrale ar trebui. In fine, te descurci tu. See ya home!” Asa a luat nastere postarea de azi. Planul era facut deja. Niste carbonara trebuia sa mancam in acea seara. Dar cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ, planul a fost dat peste cap in momentul in care am zarit pastele proaspat achizitionate. Negre! Si mega-extra-super cute. Proaspete, innegrite cu cerneala de calamar, cu ingrediente naturale (daca e sa credem pe cuvant eticheta), aratau ca niste cureluse de piele. De mancat si de aratat lumii! (entuziasm maxim)

Si dintr-o data, carbonara banala si obisnuita si not funny, se transforma in mintea mea intr-un fel de “black swan” a retetelor de carbonara, demna de niste poze si o postare pe blog. Reteta nu e asa de importanta, carbonara stie sa faca oricine, iar la distanta de un click gasesti retete, mii! Te uiti, analizezi, alegi una care iti convine si da-i bataie! In 15 minute pastele sunt gata de infulecat. In schimb, modul in care arata este foarte simpatic. E genul de papica cu care sigur iti impresionezi prietenii/oaspetii. Black Carbonara merita scoase la inaintare (daca ai pastele la indemana, timp putin-inspre-deloc si nici o alta idee mai buna) din cel putin doua motive:

– carbonara acopera o gama variata de gusturi (putin probabil ca cineva sa le refuze)
– the look: foarte in trend, foodies kind of food, toti vor avea impresia ca te-ai muncit grav pentru ele, cand de fapt n-ai facut mare lucru. Pont! 😉

1. Pentru Black Carbonara (2 portii) ai nevoie de 25o gr de paste negre, pe care le pui la fiert, urmand instructiunile de pe pachet.

20140125-155033.jpg

2. Bacon-ul, 125 gr taiat cubulete, il prajesti intr-o tigaie impreuna cu 1 lingura de ulei de struguri. Dupa ce s-a rumenit, il asezi pe o farfurie tapetata cu un servet care sa absoarba grasimea.

3. Bati 2 oua ca pentru omleta, adaugi 200 ml de frisca si 2 linguri de parmezan. Condimente dupa plac ( eu am folosit sare, piper si negrilica).

4. Pastele fierte le scurgi de apa, insa trebuie sa te asiguri ca mai pastrezi putin din apa in care au fiert. Le pui inapoi in oala, dai drumul la foc, adaugi bacon-ul. Amesteca bine. Apoi torni ouale cu smantana si amesteci din nou pana cand sosul capata consistenta dorita.

5. Pudrezi cu parmezan si mananci. Sau te lauzi. Dupa caz 🙂

20140125-155327.jpg

Va :* , weekend fain! And remember

20140125-155446.jpg

Advertisements