Fabrica de Paste Integrale


20131030-223305.jpg
Azi a fost o zi a revelatiei. Nu doar ca am facut paste la cuptor, dar le-am si produs. La propriu. Pe ele, pastele integrale. Cum de m-am gandit eu sa pornesc asemenea demers, nici eu n-as putea spune cu exactitate. Cert este ca raidul facut azi in scopul realimentarii cu de-ale gurii, s-a potrivit astfel incat sa si gasesc cele trebuincioase pastelor integrale. Numa’ bine! 🙂

Acum ar trebui sa incep, stiti voi, cu enumeratul ingredientelor necesare, pasii care trebuie urmati, timpii alocati, etc. Doar ca in cazul de fata nu prea am ce sa va spun, asa la modul concret. E atat de simplu sa faci paste in casa, incat nu inteleg de ce am asteptat pana acum s-o fac. Si mi-au iesit incredibil de bine pentru prima data 😉
Touche!

Practic, am amestecat 500 gr de faina de grau integrala cu 1 ou batut, niste sare si apa calduta cat cuprinde aluatul. Am framantat si cand aluatul nu a mai fost lipicios, l-am intins in foi subtiri (cat de subtiri am putut) si m-am straduit din rasputeri sa tai tagliatelle cat mai subtiri si drepte (mi-a iesit si nu prea) :))

20131030-223947.jpg
Dupa ce m-am tot jucat cu ele, le-am invartit, rasucit si indreptat, le-am pus la uscat pe o coala de hartie.

20131030-224131.jpg
Cu o parte din ele, evident am si gatit, ca nu m-am putut rabda de la a vedea ce-a iesit. Sunt sau nu comestibile?

Pentru asta am ales o reteta de paste la cuptor fulger

20131030-224307.jpg
Am avut nevoie de:
– 300 gr ciuperci proaspete
– 3 catei de usturoi
-1 ceapa verde
-150 ml de smantana
-2 oua
-cascaval afumat
-condimente la alegere

Cum am facut:

1. Am taiat ciupercile felii. La fel si ceapa, dar si usturoiul. Le-am calit intr-o tigaie pe toate, cu un strop de ulei de masline. Am adaugat condimentele si 100 ml de smantana. Am mai lasat la foc mic 5 minute.

2. Am pus pastele (cam 300 gr) la fiert pentru 5 minute.

3. Am scurs pastele de apa si le-am adaugat peste sosul de ciuperci cu smantana. Am omogenizat bine toata compozitia si am turnat-o intr-un vas de iena.

4. Deasupra, am turnat un mix obtinut din 2 oua batute cu 50 ml de smantana. Am razuit cascaval afumat pe toata suprafata, am mai aruncat ba o ramasita de ceapa verde, ba una de ciuperci, asa de decor si am introdus toata treaba la cuptor vreo 20-25 de minute.

20131030-224453.jpg
Foarte yum! Serios! Nu ca ma laud singura, dar chiar foarte bune au iesit 😀
Ma felicit pentru ideea de astazi si va poftesc sa incercati si voi 🙂

20131030-224549.jpg

Advertisements