Inghetata de oua cu rodie si ciocolata neagra


20131019-140730.jpg
Nu stiu ce anume s-a intamplat in saptamana care tocmai a trecut. Probabil luna in crestere ne-a afectat cumva perceptiile asupra mancatului pe saturate. Drept urmare ne-am cam dat-o cu mancare. Mi-am adus aminte de inghetata cu oua pe care o mancam cand eram pitici, intr-una dintre dimineti, in timp ce mancam cu pofta din salata de ananas si rodii facuta de Tea. Sunt atat de frumoase rodiile incat de fiecare data cand vad/mananc una nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca semintele lor arata ca niste pietre pretioase. Seamana cu rubinele. Si sunt atat de bune, crocante si zemoase, usor acrisoare si foarte fresh. Mmmm, imi plac rodiile la nebunie.

Iar langa ele ar merge o inghetata buna si niste fulgi de ciocolata neagra (min. 75%). Cu decizia luata, am pornit inspre infaptuire.

Am avut nevoie de:

– 5 oua
– 4 linguri de melasa/3 linguri de zahar brut
– 50 ml lapte
– 1 bol mic de fructe de rodii
– 50 gr ciocolata neagra

Cum m-am gandit ca ar fi bine sa fac:

1. Am separat galbenusurile de albusuri, am adaugat zaharul brut si cu o lingura de lemn am amestecat pana cand galbenusurile au inceput sa-si modifice culoarea si consistenta, devenind un fel de crema densa. Am adaugat cei 50 ml de lapte si am pus bolul la frigider.

2. Am batut albusurile spuma. Spuma obtinuta trebuie sa fie ferma si voluminoasa.

3. Am adaugat crema de galbenusuri in spuma si am amestecat toata compozitia cu grija ca sa nu ii stric consistenta si volumul.

4. Am introdus totul la congelator pentru 2 ore.

Cand am scos-o din congelator arata perfect. Exact asa cum trebuie sa arate o inghetata. Si gustul inconfundabil de inghetata de oua. I-am adaugat niste fulgi de ciocolata neagra si niste seminte de rodie. Un biscuite fara gluten si un film interesant.

Drept incheiere, va recomand atat inghetata cat si filmul (shame)

Weekend fain si mult soare sa aveti! XOXO

20131019-141657.jpg

Advertisements