Vanilla Pudding


photo (10)

Deci budinca asta e Dumnezău’ budincilor de casa. O aberatie. La propriu nu te poti opri. E ca si cand ai fi posedat de spiridusul evil al hranirii excesive si impardonabile.

Cand vrei sa ti-o dai cu budinca in ultimul hal, budinca de vanilie e ce trebuie. Cam o oala, asa. Sa fie proper 😉

Vom avea nevoie de:

Lapte – cam 1 litru
Oua – vreo 4 (mari, frumoase, de casa daca e cu putinta)
6 linguri de faina (eu pun 4 si iese mai fluida)
4 linguri de zahar brut
1 pastaie de vanilie
1 steluta de anason

Cum facem:

1. Punem 750 ml lapte la fiert impreuna cu pastaia de vanilie (cu semintele scoase) si steluta de anason. Acoperim oala cu un capac.

2. Intre timp, intr-un bol separam galbenusurile de ou de albus ( acesta din urma nu va fi folosit). Peste galbenusuri turnam zaharul si amestecam cu o lingura (nu folosesc mixerul sau blenderul la budinca asta. I do it old fashion) pana cand zaharul incepe sa se topeasca si galbenusurile se deschid la culoare devenind cremoase.

3. Adaug treptat faina, amestecand incontinuu. Dupa ce toata faina este incorporata in mixtura (si nu are cocoloase) se toarna laptele ramas (250ml) peste compozitie pana se subtiaza suficient incat sa curga.

4. Cand laptele da in clocot scoatem pastaia de vanilie si steluta de anason, dam focul pe mic si turnam compozitia din galbenusuri peste lapte.

5. Amestecam constant aprox. 10 min, pana cand budinca incepe sa se ingroase si sa capete consistenta.

6. Luam oala de pe foc, o lasam la racit si dupa……. Dezmăț maxim!

* am mancat-o cu sirop de vanilie si melasa home made.

SONY DSC SONY DSC

Advertisements